Shiba Inu boek

De Shiba
Het eerste complete Nederlandstalige boek over de Shiba

Hardcover met 244 pagina's in kleur

Shiba boekDe Shiba is een oeroud van oorsprong Japans ras. Zo oud zelfs dat men tot nu toe nog nooit een volledige handleiding over dit ras heeft teruggevonden. Irma Jansen-Melskens en Marjolein Peeters hebben deze handleiding gereconstrueerd. Het resultaat is een prachtig boek waar de passie voor het ras vanaf spat!

Behalve de voor de hand liggende onderwerpen zoals de geschiedenis van het ras, het karakter, opvoeding, verzorging en een beschrijving van de rasstandaard is er ook ruimte gecreëerd voor onderwerpen zoals kleurvererving, succesvolle Shibas in Nederland, gezondheid, Shibas in de hondensport en kenmerken van hun lichaamstaal. Behalve de rasspecifieke details die zijn verwerkt in “De Shiba” vindt de nieuwbakken eigenaar er ook tips en adviezen over zaken op voor alle (jonge) honden van toepassing zijn, zoals zindelijkheidstraining, de voor- en nadelen van castratie, vachtverzorging en meer. De schrijfstijl maakt de informatie in dit boek makkelijk toegankelijk en duidelijk.

Verder vind je hierin veel nieuwe informatie over genetica en gezondheid die nog niet eerder in een boek werd beschreven. De teksten zijn geïllustreerd met unieke schetsen en levendige kleurenfoto’s van Shiba’s uit binnen- en buitenland.

Deze handleiding is voor iedereen. Of je nu op het punt staat je eerste Shiba te verwelkomen of al jarenlang succesvol fokt of kampioenen uitbrengt op tentoonstellingen: Dit boek is voor elke Shiba liefhebber een feest der herkenning!

WAAR IS ONS BOEK TE VERKRIJGEN?

Ons boek is online verkrijgbaar via het BESTELFORMULIER.

Wil je je bestelling graag komen ophalen? Dat kan ook! Zowel in Nuenen (Noord Brabant, NL) als in Kerkrade (Limburg, NL). Je kunt een mailtje sturen om een afspraak te maken.

Tevens zijn wij regelmatig op evenementen aanwezig waar je ons boek kunt aanschaffen. Waar wij te vinden zijn zie je in de AGENDA
.Privacy- en cookiestatement