Over onze website

Waarom we onze honden hebben.
Na jaren lang hard gewerkt te hebben en vele uren besteed te hebben aan onder andere computers en bijbehorende sufware en de daarmee gepaard gaande perikelen hebben we andere hobby gekozen : honden, dogs, hunde, inu.

Stuk simpeler : bak voer, wat aandacht, een wandeling.
Zo kom je ook nog eens in de frisse lucht, hebt lichaamsbeweging en een vrolijke noot in je leven. Dat was heel anders met die computers, ......, juist u raad het al.

Een misschien wel laatste stuiptrekking van het computergebeuren treft u hier aan. Met deze webpagina's wil ik wat over ons vertellen en wat meer en andere informatie bieden die ik zelf niet zo vlug gevonden kon krijgen op andere Shiba sites. Hopelijk zijn ze ook nog een beetje leesbaar geschreven.

Website
Het thema voor onze website moet gezocht worden in de naam van Keiji :

Masamune
Van Jytte Röschke heeft Keiji de naam Masamune meegekregen, uit de M worp dus. Jytte wist ons nog te vertellen dat het een echt japanse naam was maar wat dat nu direct betekende wist ze ook niet.

 

Masamune Keiji is een echte macho, zijn roeping die van alpha. Zijn rijk strekt zich uit zover hij zien kan. Hij is de shogun. Met vuur in de ogen bedwingt hij de opstand.
Het thema voor de website moest dus Japans stoer en krijgslustig worden, maar ook stijlvol en adelijk.

Zijn middelste naam, Masamune ("rode pijl"), dank hij aan een groot Japans krijgsheer en heerser : Date Masamune (1566-1636, Edo periode).
Date Masamune had overigens maar een oog, het ander was tengevolge van een ziekte verloren gegaan, hij had er dus geen vuur in gekregen.

Date Masamune regeerde een groot gedeelte van het noordelijke Japan en werd geroemd om zijn krijgskunst, zijn diplomatie (zonodig met geweld) en gevoel voor kunst.

De Japanse shoguns en Samurai families hadden vaandels met daarop hun familie "wapen" net zoals de europese adel dit heeft. De vaandels zijn het thema voor onze website geworden.

Kenmerkend voor Date Masamune is de helm met de sikkelvorm en het vaandel met de rijzende zon.

Meer... meer...
Banner midden, tekening onder: ©1999, 2000 by C.E. West and F.W. Seal
Afbeelding Date Masamune boven : © Samouraïs 2001- 2002